Латвія надішле Україні сухі пайки у разі нападу Росії

Латвія надішле Україні сухі пайки у разі нападу Росії

У разі військового вторгнення Росії в Україну Міноборони Латвії відправить Києву ракетну систему Stinger, індивідуальне екіпірування та набори сухого пайку, повідомляє інтернет-портал Delfi з посиланням на військове відомство прибалтійської країни.

Відомо, що США дали свою згоду на ці постачання.

У разі агресії з боку Росії Латвія відправить в Україну ракетну систему Stinger, індивідуальне екіпірування та набори сухого пайка, — йдеться у повідомленні.

Переносний зенітний ракетний комплекс Stinger призначений для ураження повітряних об’єктів, що низько летять: вертольоти, літаки і БПЛА. При цьому Німеччина заблокувала процедуру передачі артилерійської зброї з Естонії Україні. Берлін ухвалив таке рішення, оскільки йшлося про зброю німецького виробництва.

Раніше прес-секретар Білого дому Джен Псакі підтвердила плани США щодо постачання в Україну російських гелікоптерів Мі-17, які були вивезені з Афганістану. Таким чином підтвердилася інформація про те, що військова техніка, яка закуповувалась для потреб армії Афганістану та проходила модернізацію в Україні, залишиться в країні. Відомо, що йдеться про п’ять гелікоптерів Мі-17 російського виробництва.

Поділитись