У Литві продовжили повноваження військових на кордоні з Білоруссю до травня

У Литві продовжили повноваження військових на кордоні з Білоруссю до травня

Парламент Литви на засіданні у четвер одноголосно виступив за продовження розширених повноважень військових, які надають допомогу прикордонній службі на кордоні з Білоруссю, до 13 травня цього року, повідомляє прес-служба міноборони Литви.


“З метою забезпечення належної охорони державного кордону та з урахуванням того, що зберігається потреба у подальшій допомозі литовської армії прикордонній службі, сейм Литви одноголосно продовжив зміни у статуті про застосування військової сили та закони про військову службу та організацію системи оборони. Відповідно до них, литовським військовим надаються додаткові повноваження щодо непідпорядкованих їм людей… до 13 травня”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до таких повноважень відносяться право переслідувати та затримувати осіб, які не виконують вказівок військових або підозрюваних у скоєнні злочинних діянь, здійснювати огляд та перевірку осіб та транспортних засобів, тимчасово обмежувати доступ на певну територію та зупиняти роботи або рух транспорту, що там проводяться.

Останнім часом Литва, Латвія та Польща повідомляли про зростання кількості затримуваних нелегальних мігрантів із країн Близького Сходу та Африки на кордоні з Білоруссю, звинувачували Мінськ у створенні міграційної кризи. Мінськ усі звинувачення відкидає.

Поділитись