США пообіцяли зупинити ПП-2 через дії Росії щодо України

США пообіцяли зупинити ПП-2 через дії Росії щодо України

У разі «вторгнення» Росії в Україну газопровід «Північний потік – 2» буде зупинено.

Таку заяву зробила заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд під час виступу перед журналістами.

«США продовжують вести щільні та чіткі переговори з німецькими союзниками. Тому сьогодні я хочу відверто Вам сказати, що якщо Росія «вторгнеться» в Україну, то так чи інакше проект «Північний потік – 2» більше не просуватиметься вперед», — зазначила вона.

Дипломат зазначила, що Вашингтон та його союзники дотримуються єдиної думки у прагненні дати «швидку та жорстку» відповідь Москві у разі ескалації напруженості навколо України.

Раніше цього дня міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок заявила, що Берлін готовий включити ПП-2 до списку санкцій проти Росії у разі її вторгнення в Україну. Коментуючи це рішення, член комітету бундестагу з міжнародних справ від «Альтернативи для Німеччини» Петро Бістрон заявив, що уряд Німеччини відіграє роль заступника США та ставить під загрозу енергопостачання країни.

Напередодні офіційний представник Держдепартаменту США Нед Прайс повідомив, що Вашингтон у разі продовження ескалації кризи довкола України має намір не допустити введення ПП-2 в експлуатацію. Він зазначив, що той факт, що трубопровід ще не запущений, дає Сполученим Штатам важелі тиску на Росію.

Поділитись