У МЗС Литви розповіли, чи пропонували їм піти на поступки Росії

У МЗС Литви розповіли, чи пропонували їм піти на поступки Росії

У Литву не надходило жодних пропозицій щодо розблокування транзиту до Калінінграда.

Схожої політики щодо пропуску товарів своєю територією дотримується також і Польща. Про це сказав міністр закордонних справ Литви Габрієлюс Ландсбергіс в інтерв’ю ТСН.ua.

“Ми ще не отримували жодного офіційного пояснення. Тобто, якщо Єврокомісія бачить, що вона має щось пояснити додатково, вона має право це зробити. Це в їх силах пояснити, як санкції мають бути імплементовані. І якщо вони пояснять правовою мовою , маю на увазі, як вони це зазвичай роблять… І знову ж таки, є інші країни, через які може йти цей транзит.Це Польща.І це така ж ситуація.Ви легко можете взяти поїзд через Білорусь та Польщу до Калінінграда. означає, що правила є для кожної країни. Або ви можете здійснювати транзит через Іспанію. Проте правила залишаться незмінними”, – сказав міністр.

Габрієлюс Ландсбергіс додав, що Єврокомісія може ухвалити рішення про розблокування транзиту до Калінінграда.

“Вони можуть пояснити це інакше (фактично вивести Калінінград з-під санкцій – ред.). Тому, так, це може статися. Є така можливість. Спектр дуже широкий. Вони можуть залишити пояснення, яке було спочатку, в силі. також можуть знайти пояснення, що… Знаєте, я не став би вдаватися до деталей цього, і, звичайно, вони можуть скасувати це, але тоді виникає питання: якщо вони повністю скасують, чи буде цьому правове пояснення, чи тільки політичне. ви повинні пояснити, чому це сталося”, – сказав міністр.

Поділитись