У Мережі опублікували відео падіння британського F-35 з авіаносця в море

У Мережі опублікували відео падіння британського F-35 з авіаносця в море

Момент падіння винищувача F-35B Королівських ВПС під час зльоту з авіаносця HMS Queen Elizabeth у Середземне море записали на відео.

Падіння літака відразу після відриву від злітно-посадкової смуги розмістив на Twitter британський журналіст Себ Хаггарт.

На кадрах знято інцидент, який стався 17 листопада. Пілот встиг катапультуватись і відбувся лише незначними травмами. Можливою причиною катастрофи називається попадання при зльоті заглушки у двигун. Заглушки не зняли під час підготовки винищувача до вильоту.

Найбільший військовий корабель за всю історію Королівського ВМФ HMS Queen Elizabeth увійшов до його складу 2017 року. Британія наразі має на озброєнні 17 винищувачів F-35B, їх число найближчими роками хочуть збільшити до 138.

Раніше стало відомо, що російський підводний човен стежив за авіаносною ударною групою британського флоту в Середземному морі, коли він був у східній частині моря. Британцям довелося підняти вертольоти Merlin Mk2, які скинули на воду радіогідроакустичні буї для пошуку субмарини. Військові мали підозри, що росіяни стежать за авіаносцем HMS Queen Elizabeth.

Поділитись