Російським авіакомпаніям заборонили літати до Євросоюзу

Російським авіакомпаніям заборонили літати до Євросоюзу

Авіакомпанія «Скол» тепер перебуває в «чорному списку» Європейського союзу через невідповідність міжнародним стандартам безпеки.

Про це повідомляє РБК із посиланням на офіційний сайт ЄС.

Як зазначено у повідомленні, літакам авіакомпанії «Скол» наразі заборонено здійснювати перельоти до країн Євросоюзу. Таке рішення було ухвалено у зв’язку з побоюваннями, що ця компанія не зможе відповідати міжнародним стандартам безпеки».

“Скол” – перша російська авіакомпанія, яку Євросоюз вніс до “чорного списку”. Крім неї, у цьому списку знаходяться ще 97 авіаперевізників, більшість з яких перебувають в Африці.

“Скол” – резидент Особливої ​​економічної зони Калінінградської області, авіакомпанія була створена в 2000 році. У серпні Федеральна податкова служба подавала позов про її банкрутство. За інформацією видання, пізніше у компанії заявили, що їм вдалося виплатити понад 193 мільйони рублів боргу. У червні Росавіація заборонила «Скол» використовувати 35 повітряних суден (понад половину парку), оскільки авіаперевізник не виконав своїх зобов’язань за договорами лізингу.

Поділитись