У США провалили підготовку всіх літаків до бойових вильотів

У США провалили підготовку всіх літаків до бойових вильотів

Усі типи літаків у ВПС США опинилися у неналежному стані для потенційних бойових вильотів у 2021 році.

Про це пише Air Force Magazine із посиланням на офіційні дані. “Це тим більше примітно, що торік у розпал пандемії було досягнуто вищі показники”, – написав автор Джон Тірпак.

Їхня оцінка проводилася за параметром “готовність до місії”, який показує здатність бойової одиниці виконувати хоча б одне зі своїх основних завдань. За стандартами ВПС США необхідним рівнем вважається 75-80%.

У 2021 році всі типи літаків показали зниження цього параметра, окрім штурмовика A-10, проте його рівень готовності у 72.54% все одно не дотягує до необхідного. Так, рейтинг винищувача F-35A впав з 76,07% до 68,8% за рік, а показник винищувача-бомбардувальника F-15E опустився майже на три відсотки і склав 66,24%.

Як стверджує Тірпак, на початку президентського терміну Дональда Трампа командуванню ВПС поставили завдання довести загальну готовність до 80%, але з того часу цього показника жодного разу не було досягнуто.
Раніше журналіст Джон Россомандо висловив стурбованість станом військового флоту США, кораблі якого іржавіють і все більше стають непридатними.

Поділитись