У Китаї розповіли про вигоду від відходу компаній із РФ

У Китаї розповіли про вигоду від відходу компаній із РФ

Заступник голови китайського Інституту економіки та ділового адміністрування Чжоу Вейді заявив, що Москва і Пекін здатні отримати взаємну вигоду від відходу західних компаній з Росії.

Чжоу наголосив, що відтік західних брендів із РФ не завадить китайським компаніям інвестувати в економіку країни.

«Можна однозначно стверджувати, що для китайських компаній, які експортують товари, так і для тих, хто вкладає в Росію інвестиції, це дуже хороший шанс», – заявив він.

Заповнення ніш західних компаній китайським бізнесом «відповідає цілям китайсько-російського стратегічного співробітництва», наголосив економіст.

Також він заявив, що якість китайської продукції помітно покращала за останні роки.

«Росіяни зможуть знайти для себе в Китаї кращі товари і бренди з кращою якістю або продукцію з прийнятною якістю і привабливою ціною», – сказав він.

Чжоу додав, що «західні двері» зачинилися і для російських енергоносіїв, тому РФ варто збільшити частку постачання до інших країн.

Китайські компанії раніше почали активно займати ніші європейських та американських автомобільних брендів у РФ. Аналітики підрахували, що з початку 2022 року в РФ відкрилося близько 300 китайських автосалонів, а всього в країні їх вже більше 930.

Найчастіше салони відкривали “дочки” групи Chery. Перше місце за новими автосалонами посів Exeed (48 нових точок), за ним прямували Omoda (47 точок) та сама Chery (42).

Поділитись