У Кремлі прокоментували мирні ініціативи України

У Кремлі прокоментували мирні ініціативи України

У МЗС Росії заявили, що Москва не братиме участі у другому саміті світу, про який говорив Зеленський.

«Представники Росії в жодних зустрічах у рамках «бюргенштокського процесу» не брали участі і брати участь не збираються. Сам цей процес нічого спільного з врегулюванням не має», – заявила речник відомства Марія Захарова.

За її словами, «другий саміт має ту саму мету – протягнути абсолютно нежиттєздатну формулу Зеленського як безальтернативну основу вирішення конфлікту, домогтися її підтримки з боку світової більшості і від його імені пред’явити Росії ультиматум про капітуляцію».

«Ми у таких самітах брати участь не будемо», – додала Захарова.

При цьому вона заявила, що Москва не відмовляється від дипломатичного врегулювання і готова «до обговорення дійсно серйозних пропозицій, що враховують ситуацію «на землі», геополітичні реалії, що складаються».

Також Росія, за словами Захарової, готова обговорювати мирне регулювання на базі червневих пропозицій Путіна (який, нагадаємо, зажадав передати Росії чотири українські області як умову для зупинки вогню та початку переговорів).

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський закликав провести у листопаді другий мирний саміт, який базуватиметься на «плані перемоги», складеному у Києві. Але для цього його спершу мають утвердити на Заході, додавав Зеленський.

Поділитись