У Кремлі прокоментували слова посла України про відмову від НАТО

У Кремлі прокоментували слова посла України про відмову від НАТО

Заява посла України у Великій Британії Вадима Пристайка, який допустив можливість відмови країни від ідеї вступу до НАТО, не свідчить про зміну світогляду Києва.

Про це 14 лютого заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков.

«У цьому випадку також звернули увагу на те, що з Києва попросили посла роз’яснити його думку. Навряд чи це можна сприймати як факт із погляду зміни концептуального зовнішньополітичного світогляду Києва. Зовсім інші цілі позначені у конституції країни», – сказав він журналістам.

Представник Кремля зазначив, що «зафіксована відмова України від ідеї вступу до НАТО була б кроком, який суттєво сприяв би формулюванню більш значущої відповіді на російські стурбованості».

Раніше цього дня український посол у Великій Британії Пристайко розповів про те, що Київ може відмовитися від вступу до НАТО, щоб «уникнути війни». При цьому прес-секретар президента України Володимира Зеленського Сергій Никифоров нагадав про те, що прагнення України до Північноатлантичного альянсу та Євросоюзу закріплено у Конституції країни. У свою чергу заступник міністра оборони Великобританії Джеймс Хіпі заявив, що Сполучене Королівство підтримає рішення України відмовитися від вступу до НАТО, якщо влада Києва його прийме.

Поділитись