У Кремлі пояснили дистанцію між Макроном та Путіним на переговорах

У Кремлі пояснили дистанцію між Макроном та Путіним на переговорах

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков підтвердив інформацію, що з’явилася в ЗМІ, про те, що французький лідер перед зустріччю з Володимиром Путіним відмовився здавати ПЛР-тест на коронавірус.


Про це раніше з посиланням на джерело повідомило Reuters. За даними журналістів, через це лідери сиділи по різні боки довгого столу.

Як зазначив Пєсков, у деяких ситуаціях російський лідер обмінюється зі своїми гостями рукостисканнями та спілкується на невеликій відстані.

«А з кимось переговори проходять за столом по довгій стороні або по короткому боці вони сидять, і ця відстань приблизно шість метрів. Це дійсно пов’язано з тим, що деякі лідери дотримуються своїх правил, і вони не мають на увазі взаємодіяти з приймаючою стороною щодо обміну тестами. Ми з розумінням ставимося до цього, це нормальна світова практика», — розповів він журналістам.

За словами прес-секретаря, у разі відмови співрозмовників президента складати тести у Кремлі вживають комплекс додаткових заходів із захисту здоров’я. У такій практиці немає жодної політики, і це не заважає проведенню переговорів, наголосив представник Кремля.

Путін та Макрон розпочали бесіду у представницькому кабінеті першого корпусу Кремля, а продовжили за робочим обідом. Зустріч тривала понад п’ять годин і завершилася близько півночі.

Російський лідер наголосив на виробленні з боку Франції принципових рішень з питань безпеки. Французький президент також наголосив на важливості діалогу з РФ для безпеки в Європі. Після зустрічі з президентом Росії Макрон 8 лютого вирушив до Києва на зустріч із президентом України Володимиром Зеленським.

Поділитись