Макрон назвав свій діалог з Путіним змістовним та насиченим

Макрон назвав свій діалог з Путіним змістовним та насиченим

Президент Франції Емманюель Макрон назвав свій діалог на початку цього тижня в Москві з президентом РФ Володимиром Путіним “змістовним та насиченим”.


“Необхідно працювати разом, щоб зберегти стабільність, мир та привести в дію механізми довіри. Ми в цьому впевнені”, – наголосив Макрон у повідомленні, розміщеному в середу ввечері на його сторінці в Instagram.

Він додав, що “обмін думками у Москві з російським лідером був насиченим та змістовним”.

“Я вірю в єдність Європи, до якої ми маємо йти разом”, – зауважив французький лідер. Торкнувшись ситуації в Україні, він наголосив, що “необхідно просуватися у виконанні мінських домовленостей і вести широкий вимогливий, інноваційний діалог, який би дозволив дійти колективним гарантіям”. “Наша мета – безпека для всіх”, – запевнив лідер Франції, яка очолює зараз Євросоюз.

Макрон заявив, що деескалації та гарантій безпеки на континенті можна досягти лише шляхом діалогу.

“Немає жодного іншого шляху до розумних рішень, окрім діалогу”, – зауважив він у повідомленні. “Потрібно йти цим шляхом, щоб відновити процес деескалації, отримати гарантії безпеки на кордонах нашої Європи”, – підкреслив французький президент.

Франція, зазначив Макрон, розраховує проводити такий діалог не лише у двосторонньому плані, а й у нормандському форматі (Росія, Франція, Німеччина, Україна), в рамках ЄС та НАТО.

Макрон запевнив, що Франція продовжить пошук рішень, здатних забезпечити деескалацію.

Поділитись