У Києві ДФС викрила схему незаконного ввезення побутової техніки

У Києві ДФС викрила схему незаконного ввезення побутової техніки

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС Києва ліквідували схему незаконного ввезення на митну територію України та подальшої незаконної реалізації техніки відомих торгових марок та вилучено партію продукції вартістю 15 млн. грн.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook перший заступник начальника Головного управління ДФС у м. Києві Ігор Скороход, передає aspi.com.ua.

Як розповів Ігор Скороход, податківці встановили групу осіб, які на замовлення власників інтернет – магазинів Києва та інших регіонів незаконно ввозили в Україну побутову техніку, телевізори, мобільні телефони відомих торгових марок.

Продукція ввозилась в Україну подрібненими партіями без сплати податкових та митних платежів (ПДВ та мита), накопичувалась та згодом передавалась замовникам, які розраховувались з фігурантами готівкою, частину з якої останні залишали собі в якості винагороди, а частину – обмінювали на валюту та використовували для подальшої закупівлі техніки.

Протягом 2019 – 2020 років фігуранти ввезли в Україну без сплати податкових та митних платежів техніки відомих торгових марок на суму більше 120 млн. грн.

У подальшому незаконно імпортовані товари їх замовники реалізовували через спеціалізовані сайти в інтернеті за цінами, нижчими ніж вартість офіційно імпортованих товарів.

На підставі ухвал суду проведено обшуки в нежитлових приміщеннях, якими користувалися учасники схеми у м. Києві, м. Львові та Львівській області. За результатами обшуків з незаконного обігу вилучено та передано на відповідальне зберігання 4 тис. 419 одиниць необлікованої техніки відомих торгових марок вартістю 15 млн. грн., необліковану готівку в національній та іноземній валюті в еквіваленті 1,1 млн. грн., чорнові записи та ін. докази незаконної діяльності. Триває слідство.

Поділитись