У Казахстані почали затримувати учасників мітингів

У Казахстані почали затримувати учасників мітингів

Правоохоронці почали затримувати учасників несанкціонованих мітингів у Нур-Султані і Алмати.

Із закликом вийти на акції протесту проти влади республіки до своїх прихильників в соціальних мережах звертався лідер визнаного в Казахстані екстремістським руху “Демократичний вибір Казахстану” Мухтар Аблязов, який проживає у Франції.

В Нур-Султані затримання проходять біля торгового дому “Есиль”, в Алмати – біля центрального стадіону. Затриманих відводять в автобуси, щоб доставити потім в відділення поліції.

У четвер заступник генерального прокурора Казахстану Булат Дембаев звернувся до казахів із закликом “не піддаватися на провокації і утриматися від участі в незаконних акціях”. Прокурор підкреслив, що заклики до організації та участі 6 липня 2019 року в несанкціонованих мітингах є “черговою спробою окремих осіб організувати масові заворушення та дестабілізувати ситуацію в країні”.

Цього тижня правоохоронні органи затримали в столиці республіки і Алмати кілька людей, яких вони назвали організаторами суботніх мітингів. Поліція також повідомляла, що під час обшуку за місцем проживання затриманих було знайдено плакати і листівки екстремістського змісту, димові шашки, гучномовці, балони з аерозольною фарбою, комп’ютери і засоби зв’язку. Також вилучено велику суму грошей, яку, за версією слідства, фігуранти планували використовувати для організації фінансування незаконних акцій.

Поділитись