​Представник АП зустрівся з родичами українців, які зникли у Бангладеш

​Представник АП зустрівся з родичами українців, які зникли у Бангладеш

 9 червня заступник глави Адміністрації Президента України Кирило Тимошенко зустрівся з родичами шістьох українських громадян, які зникли під час закордонної подорожі.

29 травня шестеро друзів-спортсменів із міста Бердичева у віці від 18 до 45 років вирушили в туристичну подорож до Бангладеш. Востаннє родичі мали спілкування з ними телефоном 31 травня, йдеться на сайті Глави держави. Зазначається, що з першого червня й досі зв’язатися з ними не вдавалося. Після численних звернень до МЗС України, консульства України в Індії родичі зниклих звернулися й до Президента України Володимира Зеленського.

Наразі відомо, що шість українців були затримані поліцією Народної Республіки Бангладеш. Їм інкримінують пограбування банкомата у складі ОЗГ та спротив представникам місцевої поліції під час затримання.

На зустрічі Кирила Тимошенка з рідними затриманих громадян, у якій взяв участь представник МЗС України, було узгоджено, що до Народної Республіки Бангладеш вилітає консульська група на чолі з Олександром Громовим, першим секретарем із консульських питань Посольства України в Республіці Індія, яка на місці має детально з’ясувати ситуацію та надати необхідну допомогу, зокрема у пошуку приватного адвоката для громадян України.

Поділитись