У Карабасі тривають зіткнення між підрозділами Вірменії та Азербайджану

У Карабасі тривають зіткнення між підрозділами Вірменії та Азербайджану

У прикордонних районах Сюнікської області Вірменії почалися зіткнення між підрозділами Вірменії та Азербайджану.

У боях на кордоні з Вірменією загинули семеро азербайджанських військовослужбовців, ще десять отримали поранення. Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони Азербайджану.

За інформацією азербайджанського відомства, військові загинули “внаслідок провокацій з боку Вірменії”.

«Ситуація на азербайджано-вірменському кордоні стабілізувалася з вечора 16 листопада. Провокація та військова авантюра, здійснена Вірменією на державному кордоні, повністю провалилися. Умови експлуатації знаходяться під контролем наших відділів», – йдеться у повідомленні міноборони Азербайджану.

У міністерстві наголосили, що військово-політичне керівництво Вірменії несе повну відповідальність за напруженість та протистояння, «викликані вірменською окупацією».

Раніше постійний представник Вірменії при ООН Мгер Маргарян повідомив, що республіка звернулася до Ради Безпеки через загострення конфлікту на кордоні з Азербайджаном.

16 листопада у прикордонних районах Сюнікської області Вірменії розпочалися сутички між підрозділами Вірменії та Азербайджану. У бесіді зі ЗМІ лідер партії “Процвітаюча Вірменія” Едмон Марукян заявив, що в ході боїв з боку Вірменії загинули понад 10 солдатів, і ще 12 людей було взято в полон. За його словами, подальший розвиток ситуації залежить від реакції ОДКБ.

Поділитись