У Канаді порівняли участь Росії у G20 з “присутністю палія на зборах пожежників”

У Канаді порівняли участь Росії у G20 з “присутністю палія на зборах пожежників”

Участь Росії у зустрічі міністрів фінансів та голів центральних банків країн “великої двадцятки” була б абсурдною на тлі продовження російської агресії в Україні, вважає голова Мінфіну Канади Христя Фріланд, передає портал FMT.

За її словами, делегація Оттави висловила протест своїм російським колегам. “Присутність Росії на цій зустрічі була схожа на запрошення палія на збори пожежників. Ми ясно і чітко заявили, що участь Росії була недоречною і, відверто кажучи, просто абсурдною”, – зазначила Фріланд. З погляду канадського міністра, Росія нібито несе відповідальність за поточні економічні труднощі, з якими зіштовхуються країни Заходу – хоча західні ЗМІ не раз вказували, що зростання інфляції та цін викликані антиросійськими санкціями, введеними у відповідь на операцію в Україні.

При цьому критика Фріланда щодо участі російської делегації у зустрічах G20 знайшла підтримку у представників США та Європи, але загальних курс західних держав на “ізоляцію” Москви в рамках організації в результаті ні до чого не привів. За фактом під час заходу ігнорували Росію лише представники Заходу, які перебували у меншості на саміті. Раніше повідомлялося, що глава євродипломатії Жозеп Боррель вказав на відсутність єдності у G20 по Україні.

Поділитись