У Євросоюзі заявили про перезапуск відносин із Росією

У Євросоюзі заявили про перезапуск відносин із Росією

Італія підтримуватиме Росію і спробує змінити її відносини з іншими країнами, повідомляє «Комерсант» з посиланням на посла Італії в РФ Джорджо Стараче.

Він нагадав, що Москва вирішила призупинити роботу свого представництва при НАТО, а також роботу структур альянсу на своїй території. Дипломат висловив упевненість у тому, що важливо докладати зусиль до перезапуску «конструктивного діалогу», здатного принести вигоду всім.

“Це стосується масштабних глобальних викликів – охорони здоров’я, боротьби зі зміною клімату та енергетичного переходу”, – заявив Стараче. Також він торкнувся таких проблемних територій, як Лівія та Афганістан, де без підтримки Росії залагодити конфлікти буде вкрай проблематично.

«Це стосується також тих дій, які міжнародне співтовариство зобов’язане вжити у кризових регіонах, наприклад, у Лівії та Афганістані. Неможливо розраховувати на досягнення позитивних результатів із цих питань без співпраці з Москвою», – зазначив дипломат.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що рішення Росії призупинити роботу постпредства при альянсі «не сприяє діалогу та взаєморозумінню». За його словами, Північноатлантичний альянс готовий до продовження діалогу з Москвою, у тому числі через Раду Росія-НАТО.

Поділитись