Байден розчарувався в Росії після саміту G20

Байден розчарувався в Росії після саміту G20

Президент США Джо Байден підбив підсумки саміту «Великої двадцятки» і розповів, що головним розчаруванням стала позиція кількох країн щодо клімату.

Він зазначив, що Росія та Китай недостатньо проявили себе в цій галузі під час переговорів. Про це повідомляє Bloomberg.

Розчарування пов’язане з тим, що Росія, і не тільки Росія, а й Китай, не озвучили свою прихильність дотримуватися зобов’язань щодо боротьби зі зміною клімату, — сказав американський президент.

Він додав, що делегації досягли значного успіху в цій галузі. Проте він зазначив, що слід звертати увагу на те, що не робить Росія, Китай та Саудівська Аравія.

Раніше генсек ООН Антоніу Гутерріш заявив, що саміт G20, що відбувся в Римі, не виправдав очікувань у плані боротьби зі змінами клімату. Він додав, що залишається сподіватися, що у майбутньому розпочнуться зрушення. Незважаючи на це, генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй вважає, що надія ще не втрачена остаточно.

Гутерріш нагадав, що попереду — COP26 (26 Конференція сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату в Глазго). Там генсек розраховує домовитися про недопущення підвищення температури на 1,5 градуса Цельсія та «реалізувати обіцянки у сфері фінансів та адаптації планети та людей».

Поділитись