New York Times дізналася зміст «секретних переговорів» США та Росії

New York Times дізналася зміст «секретних переговорів» США та Росії

Між Вашингтоном та Москвою відбулася низка «секретних зустрічей» з питання кібербезпеки, які з американського боку очолює заступник помічника президента США з національної безпеки Енн Нюбергер.

Про це пише The New York Times з посиланням на неназваних американських та російських чиновників.

“Нюбергер провела серію непублічних віртуальних зустрічей зі своїм кремлівським колегою”, – йдеться в публікації.

Як стверджує газета, кілька тижнів тому «після великих дебатів в американському розвідувальному співтоваристві» Вашингтон передав представникам Росії імена та іншу докладну інформацію про кількох хакерів, які нібито активно здійснювали атаки на Америку.

За словами одного із співрозмовників видання, наразі США «чекають на підтвердження того, що ця інформація призведе до арештів», щоб перевірити серйозність слів президента Росії Володимира Путіна щодо боротьби з кіберзлочинністю.

Як зазначає NYT, з моменту проведення саміту між Путіним та президентом США Джо Байденом, що пройшов у червні в Женеві, обидві сторони взяли участь у «цілій серії контактів» з різних тем.

Зокрема, газета вказала на те, що переговори щодо стратегічної стабільності між Москвою та Вашингтоном мають «найглибший за останні роки» характер. Співрозмовники газети кажуть, що «шквал переговорів» поки що мало що дав по суті, але допомагає запобігти виходу «російсько-американської напруженості» з-під контролю.

Кібербезпека стала однією з тем, яку Путін та Байден обговорювали на червневому саміті у Швейцарії. За підсумками зустрічі американський президент розповів, що Москва і Вашингтон домовилися опрацювати питання про те, які цілі не повинні піддаватися кібератакам.

Але якщо домовленості буде порушено, США реагуватимуть, пообіцяв він. Байден повідомив, що запропонував Путіну список із 16 секторів інфраструктури, проти яких буде заборонено атаки хакерів.

Поділитись