У США показали супутникові знімки танків РФ “на кордоні з Україною”

У США показали супутникові знімки танків РФ “на кордоні з Україною”

Розміщення російських військових начебто на кордоні з Україною підтверджується супутниковими знімками.

Їх опублікувало американське видання Politico, яке пояснило, що на кадрах видно техніку, що знаходиться в Смоленській області.

Нові комерційні супутникові фото, зняті в понеділок, підтверджують нещодавні повідомлення, що Росія знову масово розміщує військових та обладнання на кордоні з Україною, зазначає Politico.

Видання пояснило, що нові зображення показують скупчення бронетанкових частин, артилерії та піхоти у районі Єльні у Смоленській області. При цьому вона межує лише з Білоруссю, а від України відокремлена Брянською областю.

Politico стверджує, що російські військові, “включаючи елітну 1-ю гвардійську танкову армію, почали рух наприкінці вересня з інших районів Росії, де зазвичай базуються”.

Також видання пояснило, що техніку зі складу 4-ї танкової дивізії перемістили в райони навколо Брянська та Курська, нібито про це говорить аналіз британського військового видавництва Jane’s.

Раніше стало відомо, що Міністерство оборони США відстежує ситуацію на кордоні Росії та України у зв’язку із повідомленнями про «незвичайну активність» Москви. Про це заявив прес-секретар Пентагону Джон Кірбі, який зазначив, що США також консультуються з партнерами з цього питання. Кірбі додав, що у США викличе занепокоєння будь-яка ескалація чи агресивні дії.

Поділитись