У Єврокомісії зробили заяву після зупинки «Північного потоку»

У Єврокомісії зробили заяву після зупинки «Північного потоку»

Європейська комісія вважає “цинічним” рішення Москви про зупинку російського трубопроводу “Північний потік”, повідомляє “Московський комсомолець” з посиланням на голову прес-служби Єврокомісії Еріка Мамера.

Він вважає, що таке рішення вкотре підтверджує ненадійність «Газпрому» як постачальника. За словами Мамера, російська влада виявляє цинізм, оскільки «воліє спалювати газ замість того, щоб виконувати контракти».

Раніше в компанії «Газпром» повідомили, що змушений зупинити прокачування палива газопроводом «Північний потік» через витік масла в газоперекачувальному агрегаті. Йдеться про останню зі справних турбін трубопроводу. Виробник турбін, що використовуються у газопроводі, німецька компанія Siemens Energy вважає, що немає причин для зупинення роботи трубопроводу.

Там підтвердили отримання інформації від російської компанії щодо несправності в агрегаті. Німецькі експерти вважають, що вказана несправність може бути усунена на місці внаслідок робіт з технічного обслуговування. При цьому серйозних дій не потрібно, як і капітальний ремонт турбіни.

Поділитись