У ЄС збираються ввести санкції проти російських ЗМІ

У ЄС збираються ввести санкції проти російських ЗМІ

Європейська комісія розглядає питання щодо вжиття подальших заходів щодо низки російських ЗМІ.

Про це заявила заступник голови Європейської комісії з цінностей та транспарентності Віра Юрова. Юрова вказала, що мовлення телеканалу RT (RT English, RT UK, RT Germany, RT France та RT Spanish) та агенції Sputnik з 2 березня на території Євросоюзу заборонено. Як стверджує політик, ці обмеження в цілому виявилися ефективними, і мовлення російських ЗМІ було припинено. При цьому, каже Юрова, ЄК в курсі деяких «тимчасових проблем», пов’язаних із розповсюдженням інформації в Мережі.

«Це, зокрема, пов’язано з динамічним характером формату онлайн-розповсюдження (наприклад, частим виникненням та зміною відповідних веб-сайтів та облікових записів у соціальних мережах)», – наводить слова Юрової RT.

Свою точку зору політик виклала у листі у відповідь на звернення німецького євродепутата Девіда Макалістера, який поставив питання, чи в усіх країнах ЄС призупинено мовлення RT і Sputnik, а також яких заходів буде вжито для припинення роботи каналів у Європі.

Представник Єврокомісії наголосила, що більша частина відповідальності за дотримання санкцій щодо ЗМІ лежить на країнах-членах ЄС.

Поділитись