У ЄС запропонували видавати позики країнам для відновлення після пандемії коронавірусу

У ЄС запропонували видавати позики країнам для відновлення після пандемії коронавірусу

Європейська Комісія запропонувала в середу позичити бізнесу 750 мільярдів євро та видавати гранти та позики країнам ЄС, щоб розпочати економічне відновлення після пандемії коронавірусу.

І з’явилася реакція речників країн ЄС, – пише Reuters.

«Ми задоволені тим, що, схоже, Комісія взяла на себе елементи франко-німецької ініціативи. Зараз нам слід уважно вивчити великий пакет із великою кількістю правових актів. Зрештою, йдеться про пошук компромісу серед 27-ми. Ми хочемо швидко прогресувати », – заявила речниця уряду Німеччини Ульріке Деммер.

“Чудовий сигнал від Брюсселя. Він іде саме в тому напрямку, який був зазначений Італією”, – заявив прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте у Twitter.

Іспанський уряд заявив у своїй заяві, що пропозиція відповіла “багатьом вимогам Іспанії” і послужить хорошою основою для подальших переговорів.

«Відправним моментом є те, що Нідерланди готові допомогти і хочуть співпрацювати на європейському рівні для боротьби з кризою. Ми хочемо зробити це таким чином, щоб зміцнити економіки країн-членів ЄС в цілому “, – сказав голландський дипломат.

«Ми вітаємо сміливу пропозицію Комісії щодо пакету в 750 мільярдів євро, головним чином у вигляді грантів, що фінансуються шляхом випуску спільної заборгованості. Планка була встановлена ​​на висоті “, – заявив прем’єр-міністр Греції Киріакос Міцотакіс у Twitter.

«Це серйозна і цікава основа для переговорів у Європейській раді, які зараз мають прискоритися. Ми ретельно проаналізуємо деталі представленого пакету “, – сказав посол Польщі в ЄС Анджей Садос.

 

Поділитись