У ЄС висловили підтримку народові Білорусі

У ЄС висловили підтримку народові Білорусі

Високий представник ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель висловив підтримку народові Білорусі.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у його заяві , повний текст якої оприлюднений на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Ми позначаємо цей день як Міжнародний день солідарності з Білоруссю. Цього року він має особливе значення в контексті посилення внутрішніх репресій нелегітимним режимом лукашенка, його дій з підриву незалежності та суверенітету білорусі, з підпорядкування її росії та з підтримки злочинної російської агресії проти України», – йдеться у заяві.

Також високий представник ЄС згадав про значне погіршення дотримання прав людини у Білорусі, що почало активно проявлятися з часу проведення сфальсифікованих президентських виборів у серпні 2020 року.

«Незважаючи на довгий перелік жорстоких репресій режиму лукашенка, народ Білорусі продовжує демонструвати виключну мужність у боротьбі за власну свободу та за фундаментальні права. Білоруський народ є джерелом натхнення для всіх нас і має повну підтримку від Європейського Союзу. Ми продовжуємо твердо стояти поряд у солідарності та підтримувати білорусів, які прагнуть жити у вільній, демократичній та незалежній Білорусі», – наголосив Жозеп Боррель.

Поділитись