У Японії повідомили про падіння ракети КНДР поза економічною зоною країни

У Японії повідомили про падіння ракети КНДР поза економічною зоною країни

Запущена Північною Кореєю (КНДР) балістична ракета впала за межами виключної економічної зони Японії у Японському морі.

Про це у п’ятницю, 28 жовтня, повідомило агентство Kyodo. Зазначається, що на даний момент даних про можливу шкоду внаслідок ракетного пуску КНДР не надходило. Канцелярія прем’єр-міністра Фуміо Кісіди та міністерство оборони Японії продовжують збір та аналіз інформації про те, що сталося.

При цьому агентство Yonhap повідомило з посиланням на об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї, що КНДР здійснила запуск двох балістичних ракет малої дальності у бік Японського моря.

За інформацією комітету, зафіксовано пуски ракет КНДР з району Тхончхон у провінції Канвондо між 11:59 та 12:18. Інші подробиці не уточнюються.

«Посилюючи моніторинг та пильність, наші військові підтримують повну боєздатність у тісній співпраці зі США», — передає повідомлення комітету агентство.

Раніше цього дня агентство Yonhap повідомило про запуск лише однієї балістичної ракети КНДР у бік Японського моря. У цьому уточнювалося, що деталі аналізуються південнокорейськими військовими.

13 жовтня КНДР також здійснила запуск, ймовірно, балістичної ракети у бік Японського моря. Берегова охорона закликала всі судна, що знаходяться в регіоні, у разі виявлення уламків ракети не наближатися до них, а негайно зв’язатися з владою.

Тоді ж у КНДР було успішно проведено випробувальний запуск стратегічних крилатих ракет великої дальності, випущено дві ракети. Дві стратегічні крилаті ракети великої дальності, пролетівши 10 234 секунди певною овальною і восьмиподібною траєкторією над Корейським Західним морем, потрапили в ціль на відстані близько 2 тис. км. Керував випробувальним запуском лідер КНДР Кім Чен Ин.

Індо-Тихоокеанське командування ЗС США 8 жовтня заявило, що нові ракетні запуски КНДР вказують на дестабілізуючу дію військових програм Пхеньяну.

Поділитись