У Грузії протестуючих під парламентом розганяли гумовими кулями та газом

У Грузії протестуючих під парламентом розганяли гумовими кулями та газом

У Тбілісі (Грузія) для розгону масштабної демонстрації біля будівлею парламенту поліцією був застосований сльозогінний газ, водомети і гумові кулі. Постраждали кілька десятків людей.

Протести спалахнули після того, як депутат російської Держдуми Сергій Гаврилов звернувся до учасників Міжпарламентської асамблеї Православ’я, сидячи в кріслі спікера грузинського парламенту. Він звернувся до делегатів асамблеї російською мовою, що викликало гнів грузинських політиків та жителів Грузії, які негативно ставляться до російського присутності в країні.

Близько 10 тисяч протестувальників, які зібралися перед будівлею парламенту, прорвали поліцейське оточення, вимагаючи відставки спікера парламенту Іраклія Кобахідзе та інших офіційних осіб. Частина з них прийшла з прапорами Євросоюзу і плакатами зі словами “Росія – окупант”.

Поліцейські зупинили спробу штурму, нині не відома точна кількість постраждалих. Однак багато постраждалих отримали травми від гумових куль, які були застосовані в ході розгону акції протесту.

Для розгону протестуючих були також застосовані водомети. Постраждали кілька журналістів.

Поділитись