У Франції почне діяти масковий режим для дітей із шести років

У Франції почне діяти масковий режим для дітей із шести років

З 3 січня у Франції запроваджується обов’язкове носіння масок у громадських місцях для дітей з шести років.

Про це повідомляється в декреті, опублікованому в офіційному віснику республіки Journal officiel.

Наголошується, що носіння маски обов’язково у транспорті, громадських закладах, спортивних комплексах, релігійних установах. У багатьох міст, зокрема Парижі, масочний режим діє і вулицях. До цього часу міра зачіпала дітей віком від 11 років.

Нова вимога прийнята за кілька днів до закінчення шкільних різдвяних канікул у зв’язку зі зростанням захворюваності на коронавірусну інфекцію в країні.

1 січня в Парижі пройшов мітинг проти політики президента Франції Еммануеля Макрона та запровадженого вакцинного пропуску. За оцінкою журналістів, на вулиці французької столиці вийшли кілька тисяч людей.

Франція вже кілька днів поспіль оновлює антирекорд за кількістю нових випадків COVID-19. 31 грудня в країні виявили 232 тис. нових зареєстрованих хворих на добу.

Того ж дня, звертаючись із новорічним привітанням до співвітчизників, Макрон висловив надію на закінчення пандемії коронавірусу у 2022 році.

За словами французького лідера, у країні спостерігається п’ята хвиля інфекції і на громадян ще чекають важкі дні, тому тих, хто ще не вакцинований, президент закликав зробити щеплення.

22 грудня представник французького уряду Габріель Атталь заявив, що ситуація із COVID-19 у країні критична. За його словами, республіка знаходиться на початку хвилі поширення нового штаму коронавірусу «Омікрон».

Поділитись