У Фінляндії вирішили закрити кордон із рф

У Фінляндії вирішили закрити кордон із рф

Уряд Фінляндії вирішив закрити чотири з восьми пунктів пропуску на кордоні з росією через збільшення кількості нелегальних мігрантів. Естонія та Норвегія також готові до закриття кордонів з рф.

«Сьогодні уряд ухвалив рішення закрити прикордонні пункти пропуску Ваалімаа, Нуйямаа, Іматра і Ніірала на сухопутному кордоні між Фінляндією та росією», — заявила міністерка внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен.

Відповідне рішення набуде чинності 18 листопада.

Через ухвалене урядом рішення, компанія Lux Express призупиняє перевезення за маршрутом Гельсінкі — петербург на невизначений термін.

Слідом за своєю фінською колегою із заявою виступив глава МВС Естонії Лаурі Ляенеметса, який звинуватив росію в тому, що вона не затримує нелегалів на своїх кордонах.

Він повідомив, що нещодавно в Естонію через Нарву намагалися в’їхати 8 громадян Сомалі. Через відсутність шенгенської візи або посвідки на проживання їм було на кордоні оформлено заборону на в’їзд, їх відправили назад до рф.

«росія не повинна пускати в Європу людей, у яких немає візи або будь-яких інших законних підстав для в’їзду. Однак рф пропускає людей зі свого боку, і вони подають заяву про міжнародний захист, яку необхідно розглянути», — заявив глава МВС.

Також сьогодні глава мін’юсту Норвегії Емілі Енгер Мель повідомила, що може бути закритий єдиний прикордонний пункт між рф і Норвегією «Стурскуг».

«Ми уважно стежимо за ситуацією, і, можливо, для нас може бути актуальним закрити кордон у короткі строки, якщо це буде необхідно», — сказала вона, додавши, що поки що будь-якого аномального руху на КПП «Стурскуг» не спостерігається.

Поділитись