У Держдепі вказали Німеччині позицію США по «Північному потоку-2»

У Держдепі вказали Німеччині позицію США по «Північному потоку-2»

Перший заступник держсекретаря США Венді Шерман в ході зустрічі зі статс-секретарем МЗС Німеччини Мігелем Бергером підтвердила, що Вашингтон виступає проти газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомляється на сайті Держдепартаменту США. Як зазначається в тексті заяви, Шерман «підкреслила важливість енергетичної безпеки Європи» і підтвердила позицію Сполучених Штатів, які виступають проти газопроводу.

Також сторони обговорили «важливість співпраці в єдиному підході до Китаю і Росії», а також підтвердили «підтримку суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям російської агресії, а також необхідність продовження прогресу в реформах в цій країні», наголошується в повідомленні Держдепартаменту.

Раніше повідомлялося, що Держдепартамент США наполягав на введенні санкцій проти компанії Nord Stream 2 AG, яка бере участь в будівництві газопроводу «Північний потік-2», однак президент Джо Байден, а також високопоставлені представники ради національної безпеки відмовилися від обмежень через побоювання зіпсувати відносини з Німеччиною.

В кінці травня Байден повідомив, що санкції США не зможуть зупинити будівництво газопроводу «Північний потік-2», оскільки воно вже практично завершено. До цього Вашингтон відмовився від санкцій проти оператора газопроводу Nord Stream 2 AG і його глави Маттіаса Варніга.

Спочатку запуск «Північного потоку-2» був запланований на кінець 2019 року, але через американських санкцій його довелося відкладати кілька разів. Президент Росії Володимир Путін в червні заявив, що завершення другої гілки трубопроводу відбудеться через півтора-два місяці.

Поділитись