У Британії розповіли про причини постачання F-16 Україні

У Британії розповіли про причини постачання F-16 Україні

Постачання винищувачів F-16 є спробою Заходу зберегти обличчя на тлі нібито військових успіхів Росії.

Про це заявив колишній агент служби зовнішньополітичної розвідки Великобританії Аластер Крук в інтерв’ю YouTube каналу Judging Freedom.

За словами військового, рішення про відправку літаків підозріло збіглося із заявами союзників президента України Володимира Зеленського про необхідність зводити кризу до переговорів із Росією. Він зазначив, що джерела у США раніше називали вересень крайнім терміном для продовження допомоги Києву.

«Вересень, сказали вони, це межа, і потім абсолютно випадково Байден дає зелене світло F-16, що відразу скасовує вересневий термін, це триватиме до кінця року, принаймні», – зауважив Крук.

Раніше Міністерство оборони України заявило, що Києву знадобиться 48 винищувачів F-16 від західних країн для реалізації військових планів. Радник командування Збройних сил України (ЗСУ) Юрій Ігнат додав, що у перспективі Україні хотілося б повністю укомплектувати українську армію цими винищувачами.

21 травня радник глави офісу президента України Михайло Подоляк повідомив, що країни Заходу ухвалили позитивне рішення про постачання винищувачів F-16 республіці. Він зазначив, що «залишилося два дуже інтенсивно обговорювані питання, як і напередодні створення танкової коаліції».

Поділитись