У Британії ще п’ять чиновників пішли у відставку на тлі скандалу

У Британії ще п’ять чиновників пішли у відставку на тлі скандалу

П’ять держслужбовців наслідували приклад голів Мінфіну та МОЗ Великобританії і подали у відставку через скандал за участю прем’єр-міністра Бориса Джонсона.

Про своє рішення повідомив заступник генпрокурора Англії та Уельсу Алекс Чак.

«Бути в уряді означає прийняти обов’язок захищати важкі і навіть непопулярні політичні позиції в тих випадках, коли це є широкими національними інтересами. Але це не може поширюватись на захист того, що неможливо виправдати», – заявив він.

Слідом за Чаком свої посади залишили: особистий парламентський секретар міністра у справах Північної Ірландії Джонатан Гулліс, особистий парламентський секретар міністра охорони здоров’я Сакіб Бхатті, особистий парламентський секретар міністра у справах Уельсу Вірджинія Кросбі та особистий парламентський секретар міністерства.

Раніше цього дня стало відомо, що міністр охорони здоров’я Ріші Сунак та міністр фінансів Великобританії Саджид Джавід подали у відставку на тлі скандалів навколо прем’єр-міністра країни Бориса Джонсона та його протеже — обвинуваченого у сексуальних домаганнях екс-заступника глави МЗС Крістофера Пінчера.

Джонсон також висловив жаль з приводу відставки міністрів і подякував їм за відмінну роботу.

У той же час Джонсон вибачився за скандал навколо колишнього заступника голови зовнішньополітичного відомства. Як розповів екс-співробітник міністерства закордонних справ Великобританії Саймон Макдональд, на момент призначення Пінчера на посаду прем’єр-міністр Борис Джонсон знав про звинувачення.

За кілька годин після відставки глав двох міністерств було призначено нового міністра охорони здоров’я країни — керівника апарату Бориса Джонсона Стіва Барклі.

Посаду голови Мінфіну королівства обійняв член Консервативної партії Надхім Захаві.

Поділитись