Турецькі військові і сирійська опозиція незабаром перейдуть кордон Сирії

Турецькі військові і сирійська опозиція незабаром перейдуть кордон Сирії

Турецька армія незабаром перетне кордон Туреччини і Сирії спільно з бойовиками Сирійської вільної армії.

Про це повідомив керівник управління зі зв’язків з громадськістю адміністрації президента Туреччини Фахреттін Алтун. “Військові Туреччини спільно з Сирійською вільною армією в найближчий час перетнуть кордон Туреччини і Сирії”, – написав він в Twitter.

Алтун також звернувся до сирійських курдів, відзначивши, що “вони можуть або здатися, або ми зупинимо їх спроби припинити наші зусилля по боротьбі з терористичним угрупуванням “Ісламська держава”.

Президент Туреччини Тайїп Ердоган 1 жовтня повідомив, що Анкара має намір самостійно створити зону безпеки на схід від річки Євфрат в Сирії, оскільки не змогла досягти бажаного результату на переговорах з американською стороною. 6 жовтня Ердоган провів телефонні переговори з президентом США Дональдом Трампом, за підсумками яких Білий дім повідомив, що Вашингтон не стане підтримувати і будь-яким чином брати участь у військовій операції Туреччини на півночі Сирії, а американські військові не будуть знаходитися поблизу від місця її проведення.

7 жовтня президент Туреччини повідомив, що Сполучені Штати почали відводити війська з північного сходу Сирії, де Анкара мала намір провести операцію по створенню зони безпеки. Трамп в свою чергу зазначив, що якщо Туреччина “зробить що-небудь, що виходить за рамки гуманності, то зіткнеться з погрозами руйнування економіки”.

Фото АР.

Поділитись