Туреччина збільшує кількість фрегатів до восьми

Туреччина збільшує кількість фрегатів до восьми

Керівництво оборонної промисловості Туреччини оголосило тендер на будівництво шостого, сьомого та восьмого фрегатів класу «Стамбул», які будуть збудовані за програмою MILGEM.

Про це повідомляє Bulgarian Military.

Перші п’ять кораблів цього типу будуються з 2017 року. Очікується, що головний фрегат проекту TCG Istanbul надійде на озброєння Туреччини в 2023 році.

Кораблі оснащені радіолокаторами, системами РЕБ, 76-мм та 25-мм гарматами, зенітним 35-мм комплексом, торпедами та мінами, 16-ма крилатими ракетами «Атмака», безпілотниками та протичовновими вертольотами S-70B Seahawk.

Україна замовила 2020 року чотири зменшені версії цих кораблів — корвети «Ада».

Раніше повідомлялося, що Туреччина вкладає кошти в оборонний комплекс і розширює виробництво озброєнь, щоб бути незалежною від НАТО.

У червні 2021 року турецькі ВМС успішно провели випробування першої вітчизняної крилатої ракети дальньої дії «Атмаку». Вона була запущена з одного з найновіших корвет класу «Ада» TCG Kınalıada.

У ході останнього випробування ракета потопила старе дослідницьке судно, і тепер вона повинна замінити вироблений у США Harpoon як стандартна протикорабельна ракета ВМС Туреччини.

Поділитись