Туреччина завдала ударів по 40 цілям в Ідлібі у відповідь на обстріл турецьких військових

Туреччина завдала ударів по 40 цілям в Ідлібі у відповідь на обстріл турецьких військових

Винищувачі F-16 Туреччини, а також артилерійські розрахунки завдали ударів по 40 цілям в сирійському Ідлібі у відповідь на обстріл турецьких військовослужбовців, в результаті якого загинули четверо солдатів.

Про це повідомив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган на прес-конференції в Анкарі перед вильотом в Україну.

“Турецькі F-16 і гаубиці продовжують завдавати ударів по цілях режиму [президента Сирії Башара Асада]. Нашими цілями стали приблизно 40 точок. В результаті вогню нейтралізовано 30-35 сирійців”, – підкреслив турецький лідер. Ердоган при цьому не уточнив, чи є “нейтралізовані сирійці” представниками сирійської армії.

Президент також заявив, що турецькі і російські військові фахівці підтримують контакти після обстрілу турецьких військовослужбовців в Ідлібі.

“Наші генерали знаходяться в постійному контакті і проводять переговори. Ґрунтуючись на цих переговорах, ми продовжуємо наші операції. Ми направили Росії послання [з проханням] не протистояти турецькій операції в Ідлібі, оскільки її метою є режим [президента Сирії Башара Асада ]”, – сказав Ердоган.

Він висловив готовність обговорити останній інцидент в Ідлібі з президентом РФ Володимиром Путіним. “Якщо буде необхідно, я подзвоню йому і вкажу на серйозність цієї теми”, – додав Ердоган.

За повідомленнями Міністерства національної оборони, в понеділок четверо турецьких солдатів загинули, ще дев’ять військових отримали поранення в результаті обстрілу їх позицій в районі населеного пункту Саракіб в Ідлібі. За твердженнями Анкари, обстріл вела сирійська армія, незважаючи на те, що її завчасно повідомили про позиції турецьких сил.

Поділитись