Троє людей загинули внаслідок вибуху на газопроводі Уренгой-Помари-Ужгород

Троє людей загинули внаслідок вибуху на газопроводі Уренгой-Помари-Ужгород

Внаслідок вибуху на газопроводі в центральній частині Росії загинули троє людей і було порушено постачання обмеженої кількості російського газу, який все ще надходить до Європи через Україну.

Про це пише Ройтерс. Транспортування газу ділянкою газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород зупинено, повідомили місцеві чиновники в Telegram.

Губернатор Чувашії Олег Ніколаєв повідомив державне телебачення, що в аварії загинули троє людей, які виконували ремонтні роботи, а ще один, водій, «перебував у шоковому стані».

Він додав, що поки неясно, коли відновляться постачання газу трубопроводом, і влада намагається вирішити це питання.

Міністерство з надзвичайних ситуацій Чувашії повідомило, що під час планових ремонтних робіт у районі села Калініне, приблизно за 150 км на захід від міста Казань, стався вибух. У ньому говорилося, що газовий факел, що виник, був згашений.

Трубопровід, збудований у 1980-х роках, входить в Україну через вузол обліку Суджа, який наразі є основним шляхом доставки російського газу до Європи.

Ціни на газ у Європі різко зросли цього року після того, як Росія скоротила експорт своїм основним маршрутом газопроводу до Німеччини, залишивши тільки трубопроводи через Україну для доставки російського газу європейським споживачам.

Головний офіс державного виробника газу в РФ «Газпром» та його місцеве відділення не одразу відповіли на запити про коментарі.

Раніше у вівторок «Газпром» заявив, що очікує на прокачування 43 млн кубометрів газу до Європи через Україну через Суджу в найближчі 24 години.

Поділитись