Трамп відреагував на підсумки голосування вибірників

Трамп відреагував на підсумки голосування вибірників

Чинний президент США республіканець Дональд Трамп відмовився визнавати результати виборів глави держави, згідно з якими перемогу здобув демократ Джозеф Байден.

Про це стало відомо телекомпанії CNN. За даними джерела, Трамп не має наміру визнавати поразку навіть після того, як члени колегії вибірників затвердили підсумки голосування в країні. При цьому, як зазначає CNN, в особистих бесідах зі своїми помічниками Трамп вказував на те, що не залишиться на чолі американської адміністрації на другий термін, незважаючи на вжиті ним спроби оскаржити підсумки виборів.

Однак сам Трамп ще публічно не відреагував на підсумки голосування вибірників. Прес-секретар глави Білого дому Кейлі Макінені також не розказала журналістам про реакцію лідера країни.

Раніше обраний президент США Джозеф Байден заявив, що виборчий штаб Трампа зробив «десятки і десятки спроб» оскаржити результати виборів в правовому полі. За його словами, ці спроби не увінчалися успіхом і фактично вичерпали себе.

Байден отримав голоси колегії вибірників, необхідні для перемоги в президентській гонці. Він отримав 55 голосів вибірників в штаті Каліфорнія, таким чином набравши 302 голоси. Для перемоги в президентських перегонах необхідно отримати 270 голосів вибірників. Демократ назвав рішення колегії вибірників ясною перемогою, здобутої їм над чинним главою держави Дональдом Трампом.

Поділитись