Time оголосив людини року

Time оголосив людини року

Американський журнал Time оголосив «Людини року».

У 2020 році автори видання присудили цей статус двом претендентам: кандидату в президенти США від демократів Джо Байдену і кандидату в віце-президенти Камалі Харріс. Про це повідомляється на сайті видання.

За день до оприлюднення результатів журнал опублікував шорт-лист премії, до якого увійшли американські політики Дональд Трамп і Джо Байден, інфекціоніст Ентоні Фаучи і медичні працівники, ризикували життям заради порятунку людей під час пандемії коронавируса. Крім того, на цей статус претендувало рух за расову справедливість Black Lives Matter, початок якому поклало вбивство чорношкірого жителя США Джорджа Флойда.

У 2019 людиною року за версією Time Грета Тунберг – 16-річна шведська школярка, яка прославилася після виступу зі своєю промовою на саміті ООН. Активістка звинуватила політиків в тому, що вони відібрали в її покоління дитинство, переклавши на їх плечі вирішення проблем зміни клімату. Незабаром після цього емоційні цитати Тунберг розібрали на меми, а дівчину висунули на Нобелівську премію миру.

Поділитись