Влада Нью-Йорка перевірить фінансові справи сина Байдена

Влада Нью-Йорка перевірить фінансові справи сина Байдена

Влада Південного округу американського штату Нью-Йорк перевіряють фінансові справи сина Джо Байдена Хантера, повідомляє видання Politico з посиланням на джерела, знайомі з ходом розслідування.


Раніше Байден-молодший заявив, що влада штату Делавер ведуть розслідування з приводу сплачених ним податків, при цьому Джо Байден, обраний, за попередніми даними, президентом США, висловив підтримку своєму синові. За даними телеканалу Fox News, міністерство юстиції США вивчає в рамках розслідування ділові відносини сина Байдена в Китаї.

Як зазначає Politico з посиланням на джерела, “крім Делавера, відділ по боротьбі з шахрайством з цінними паперами Південного округу Нью-Йорка вивчає фінанси Хантера Байдена”. За даними співрозмовника видання, на початку минулого року слідчі в Вашингтоні і Делавері “розслідували можливе відмивання грошей і іноземні зв’язку Хантера Байдена”.

Чинний президент США Дональд Трамп раніше повідомляв, що “Китай повинен почати розслідування відносно Байденом”. До цього Трамп заявляв, що Байден-молодший “отримував мільйони від України і Китаю”. ЗМІ повідомляли, що в 2013 році під час віце-президентства Джо Байдена Хантер супроводжував його під час візиту до Пекіна. Згідно з деякими повідомленнями ЗМІ, в Пекіні Хантер допоміг організувати зустріч для Джонатана Лі – глави китайського приватного фонду прямих інвестицій BHR – зі своїм батьком. Як пише The NewYorker, радники Джо Байдена побоювалися, що такі бізнес-зустрічі його сина в ході офіційних візитів поставити під вогонь критики віце-президента.

Поділитись