Трамп розкритикував поїздку спікера Конгресу Пелосі до Тайваню

Трамп розкритикував поїздку спікера Конгресу Пелосі до Тайваню

Екс-президент США Дональд Трамп розкритикував поїздку спікера Конгресу Ненсі Пелосі до Тайваню.

У своїх соцмережах він назвав її божевільною та пригадав, що вона завжди влаштовує проблеми.

«Навіщо божевільна Ненсі Пелосі на Тайвані? Від неї завжди неприємності. Нічого з того, що вона робить, добре не закінчується», – зазначено в посту Трампа.

Політик зазначив, що все, за що береться спікер, закінчується погано — як приклад він навів два провалені Пелосі імпічменти Трампа за час його президентства.

Нагадаємо, що увечері 2 серпня спікер Конгресу прибула до столиці Тайваню Тайбей. За допомогою сервісу Flightradar на різних ділянках за рухом літака спостерігали понад 6 млн. осіб, а біля аеропорту тайванської столиці зібралася величезна кількість місцевих жителів.

Ще за кілька днів до прильоту Пелосі Пекін почав попереджати США про жорсткі заходи у відповідь на візит, а китайські газети навіть закликали збити літак із політиком. Після посадки МЗС КНР заявило, що це є зазіхання на суверенітет Китаю, а навколо острова почалися масштабні морські та повітряні військові навчання.

При цьому в США зазначили, що приліт спікера не є підтвердженням незалежності Тайваню, а у Вашингтоні дотримуються політики єдиного Китаю.

Поділитись