У США добудують ділянку стіни на кордоні з Мексикою

У США добудують ділянку стіни на кордоні з Мексикою

Білий дім вирішив схвалити відновлення будівництва стіни на ділянці у штаті Арізона на кордоні з Мексикою.

Про це розповіли в американському міністерстві внутрішньої безпеки (МВБ). «Міністр внутрішньої безпеки Алехандро Майоркас уповноважив Службу митного та прикордонного контролю реалізувати проект будівництва в районі греблі Морелос в [окрузі] Юма, щоб закрити чотири незавершені ділянки проекту прикордонного бар’єру», — наголошується в заяві відомства.

Як повідомило міністерство, стіну треба добудувати для забезпечення безпеки мігрантів. Зазначається, що неподалік цієї ділянки знаходиться швидка річка Колорадо, а нелегальні мігранти, які перебираються в США, можуть «потонути або отримати травми внаслідок падіння».

Об’єкт почали будувати за адміністрації екс-президента США Дональда Трампа. Тоді він посилив імміграційну політику і посилив прикордонний контроль, зайнявшись будівництвом стіни на кордоні з мексиканською територією. Політик звертав увагу на те, що це допоможе припинити нелегальну імміграцію та контрабанду наркотиків.

Торішнього серпня минулого року через інтенсивні зливи кладку стіни почало розмивати.

Чинним президентом Сполучених Штатів Джо Байденом у січні 2021 року після інавгурації було підписано кілька указів, зокрема про пом’якшення міграційного законодавства. Він відразу ж скасував чинний з 2019 року надзвичайний стан на тлі ситуації на американо-мексиканському кордоні. Завдяки цьому режиму фінансувалося будівництво стіни в обхід конгресу Штатів. Будівництво було припинено.

Поділитись