Трамп пояснив, що примусить росію сісти за стіл переговорів з Україною

Трамп пояснив, що примусить росію сісти за стіл переговорів з Україною

Заколот Прігожина певним чином ослабив владу путіна, зараз дуже слушний момент, щоб посадити росію та Україну за стіл переговорів і припинити війну.

Про це заявив колишній президент США Дональд Трамп в інтерв’ю Reuters.

Трамп закликав діючу адміністрацію Джо Байдена «знайти правильних посередників» для переговорів і «використати можливість».

«Якби я був президентом, то обговорювалися б усі варіанти. Думаю, що українці могли б залишити собі значну частину тих земель, які відвоювали, і росія на це погодилася б», — заявив Трамп.

Крім того, Трамп прокоментував нещодавній заколот «вагнерівців» у росії. На його думку, це також сприяє переговорам.

«Можна сказати, що путін все ще залишається сильним, але останні події, безумовно, дещо ослабили його, принаймні в свідомості багатьох людей… Проте, коли кажуть, що добре було б, якби заколот продовжився, то слід розуміти, що замість нього міг би прийти хтось кращий, або і хтось гірший», — сказав Трамп.

Що стосується звинувачень у військових злочинах, висунутих проти путіна Міжнародним кримінальним судом у березні минулого року, то Трамп вважає, що долю російського президента слід обговорювати, коли війна закінчиться, «тому що прямо зараз, якщо порушити цю тему, ніколи не вдасться досягти миру, ніколи не вийде домовитися».

Поділитись