Трамп хоче бачити Путіна на саміті G7

Трамп хоче бачити Путіна на саміті G7

Президент США Дональд Трамп хотів би запросити свого російського колегу Володимира Путіна на зустріч лідерів «Великої сімки», тому що «він – важлива дійова особа».

Як відзначив американський лідер, присутності Росії вимагає здоровий глузд. За його словами, половина зустрічей G7 присвячена Росії, а якби там був президент країни Володимир Путін, то питання було б набагато легше вирішити.

Крім цього на зустріч глава Білого дому хоче запросити на зустріч Південну Корею, Австралію та Індію.

Нагадаємо, Дональд Трамп розглядає можливість проведення саміту після виборів.

Журналіст і публіцист Микола Сванідзе в ефірі НСН нагадав, що спочатку ідея повернення Росії в формат G7 належить якраз Дональду Трампу.

«Насправді, ідея зайнятися нашим поверненням належить Трампу. Він – хлопець цинічний. Я думаю, що йому, загалом, пофігу, повернеться Росія, чи ні, але, судячи з усього, він, по-перше, симпатизує особисто Путіну, а по-друге, неможливо симпатизує своєму попередникові Бараку Обамі. Оскільки він вважає, що це Барак Обама вигнав Путіна з G8, він вважає, що святе завдання його, Дональда Трампа, повернути туди Путіна. Просто на зло Обамі. І, повторюю, з особистих симпатій до Путіна», – зазначив Сванідзе.

Поділитись