Таліби заявили, що не змушуватимуть чоловіків відрощувати бороди

Таліби заявили, що не змушуватимуть чоловіків відрощувати бороди

Рух “Талібан”, який прийшов до влади в Афганістані, не змушуватиме чоловіків відрощувати бороди, незважаючи на рекомендацію не голити їх, йдеться в заяві міністерства заклику, орієнтації, наказу доброго та заборони огидного.


Раніше таліби рекомендували всім чоловікам країни не голити бороду.

У заяві міністерства наголошується, що таліби не мають права змушувати когось відрощувати бороду і переслідувати за її відсутність. Міністерство заявило, що відрощування бороди є лише рекомендацією.
Раніше повідомлялося, що посадовці міністерства ісламської орієнтації на зустрічі з представниками чоловічих перукарень в афганській провінції Гільменд рекомендували не робити укладання волосся і не голити бороди. Проте пізніше телеканал Tolo News із посиланням на чиновника з міністерства культури та інформації тимчасового уряду Афганістану повідомив, що заборона на гоління борід не є офіційною позицією “Талібану”.

На початку серпня таліби активізували наступ на урядові сили Афганістану, 15 серпня увійшли до Кабулу і наступного дня заявили, що війну закінчено. Останні два тижні серпня з аеропорту Кабула, який перебував під охороною американських військових, точилася масова евакуація громадян країн Заходу та афганців, які співпрацювали з ними. У ніч на 31 серпня американські військові покинули кабульський аеропорт, поклавши край майже 20-річній військовій присутності США в Афганістані. На початку вересня було оголошено склад тимчасового уряду Афганістану, який очолив Мохаммад Хасан Ахунд, який відповідав за зовнішню політику під час першого правління “Талібану” і перебуває під санкціями ООН з 2001 року.

Поділитись