Ісламської держави та сил опору в Афганістані більше немає, заявили в “Талібані”

Ісламської держави та сил опору в Афганістані більше немає, заявили в “Талібані”

Терористична організація ІД та сили Фронту національного опору не можуть становити небезпеку для влади Афганістану через їхню відсутність у країні, заявив представник руху “Талібан” Забіулла Муджахід.


“ІД і Фронт опору присутні в країні лише на папері у ЗМІ, фізично в країні їх немає”, – відповів представник руху на питання, яку небезпеку можуть становити для талібів ці формування.

За словами Муджахіда, бойовики ІД і бійці Фронту на чолі з Ахмадом Масудом-молодшим “були відкинуті народом Афганістану”, який підтримав структуру влади, що склалася.

На початку серпня таліби активізували наступ на урядові сили Афганістану, 15 серпня увійшли до Кабулу і наступного дня заявили, що війну закінчено. Останні два тижні серпня з аеропорту Кабула, який перебував під охороною американських військових, точилася масова евакуація громадян країн Заходу та афганців, які співпрацювали з ними.

У ніч на 31 серпня американські військові покинули кабульський аеропорт, поклавши край майже 20-річній військовій присутності США в Афганістані. На початку вересня був оголошений склад тимчасового уряду Афганістану, який очолив Мохаммад Хасан Ахунд, який обіймав крісло глави МЗС під час першого правління “Талібану” і був під санкціями ООН з 2001 року.

Поділитись