Тайвань виключив Росію із програми безвізового режиму

Тайвань виключив Росію із програми безвізового режиму

Тайвань виключив Росію зі спеціальної безвізової програми, яка була введена на острові у 2018 році та діяла в експериментальному режимі, повідомляє тайванське Центральне інформаційне агентство.


Як заявило Міністерство закордонних справ Тайваню, безвізовий режим для росіян минув 31 липня і після цього його продовжено не було. Однак з початку епідемії коронавірусу на практиці він не був застосований через обмеження на в’їзд, запроваджені владою острова.

Тайвань призупинив безвізові привілеї для всіх іноземних громадян із березня 2020 року на тлі поширення COVID-19. З 12 вересня острів знову відкрив безвізовий в’їзд для мешканців низки країн, включаючи Сполучені Штати, Австралію та Європейський Союз. Для цього потрібно було пройти триденний карантин.

Раніше тайванська влада засудила війну в Україні та приєдналася до обмежувальних заходів із боку західних країн проти Москви. У відповідь на це російський уряд внесло Тайвань до переліку іноземних держав і територій, які здійснюють щодо РФ, її компаній та громадян недружні дії.

Поділитись