Китайська армія розпочала навчання біля Тайваню

Китайська армія розпочала навчання біля Тайваню

Армія розпочала чергові військові навчання біля берегів Тайваню у відповідь на змову Тайбея та Вашингтона, заявив офіційний представник Міноборони КНР У Цянь, слова якого наводяться на сторінці відомства у WeChat.


Так він прокоментував візит до острова делегації американських конгресменів.

“Східна зона бойового командування Народно-визвольної армії Китаю організувала спільні бойові навчання та патрулювання навколо Тайваню за участю різних родів військ, які мають стати рішучою відсічю та стримуючим фактором для тайвансько-американської змови”, – сказав У Цянь.

Він додав, що НВАК продовжує вдосконалювати бойову підготовку, щоб стійко захищати суверенітет і територіальну цілісність Китаю і рішуче припиняти будь-які форми сепаратизму на Тайвані та зовнішнє втручання.

За словами У Цяня, дії США серйозно порушують “принцип одного Китаю” та положення трьох спільних китайсько-американських комюніке.

“Порушують суверенітет і територіальну цілісність Китаю, подають невірні сигнали сепаратистським силам, які виступають за “незалежність Тайваню”, повністю оголюють обличчя США як руйнівника миру та стабільності в Тайванській протоці”, – сказав представник Міноборони.

Він наголосив, що Тайвань — це частина Китаю, і іноземні сили не повинні втручатися у це питання.

“Ми попереджаємо США і Демократичну прогресивну партію Тайваню, що спроби за допомогою Тайваню взяти під контроль КНР приречені на провал. Покладатися на США для здобуття незалежності рівносильно самогубству”, – сказав У Цянь.

Напередодні на Тайвань прибула делегація американських конгресменів на чолі із сенатором Едом Маркі. Повідомлялося, що вони зустрінуться з високопоставленими тайванськими чиновниками, щоб обговорити відносини США та острова, регіональну безпеку, торгівлю та інвестиції, глобальні ланцюжки поставок, зміну клімату та інші важливі питання.

Поділитись