У МЗС РФ роз’яснили ставлення країни до принципу “одного Китаю”

У МЗС РФ роз’яснили ставлення країни до принципу “одного Китаю”

Росія у питанні Тайваню дотримується принципу «одного Китаю», а дії США є свідомо провальними, повідомив директор департаменту міжнародних організацій МЗС Петро Іллічов.


Він підкреслив, що останні дії Вашингтона в ситуації навколо Тайваню, у тому числі візит спікера палати представників США Ненсі Пелосі, можуть призвести до підриву регіональної та міжнародної стабільності і свідчать про «нездатність Штатів змиритися зі втратою монопольного права на управління світом».

«Звідси і продовження свідомо провальної стратегії на стримування країн, які проводять незалежну політику і борються за побудову справді справедливого світопорядку. Росія, у свою чергу, не на словах, а насправді дотримується принципу «одного Китаю», згідно з яким Тайвань є невід’ємною частиною КНР. Змін наша позиція не зазнала», – зазначив Іллічов.

Раніше МЗС Тайваню повідомило, що делегація конгресменів зі США, очолювана сенатором Едом Маркі, прибула на Тайвань. Загалом до делегації увійшли п’ять політиків. Наголошувалося, що делегація зустрінеться з високопоставленими тайванськими чиновниками, щоб обговорити відносини США та Тайваню, регіональну безпеку, торгівлю та інвестиції, глобальні ланцюжки поставок, зміну клімату та інші важливі питання, що становлять взаємний інтерес.

До цього речник Палати представників США Ненсі Пелосі всупереч протестам з боку Китаю побувала на Тайвані. Візит на Тайвань став першою поїздкою спікера Палати представників США з 1997 року, Пелосі – найвищий чиновник США, який відвідав острів за 25 років. Китай звинуватив США у спробі змінити статус-кво Тайванської протоки.

Поділитись