Таїланд посилив правила в’їзду іноземних туристів

Таїланд посилив правила в’їзду іноземних туристів

Таїланд з 22 грудня призупинив дію своєї програми “в’їзду без карантину”, пославшись на побоювання щодо потенційного поширення “омікрон”-варіанту серед іноземних туристів.

Комісія COVID-19 під головуванням прем’єр-міністра Прают Чан-Оча призупинила в’їзд без карантину на тлі зростання завізних випадків, повідомляє Bloomberg.

Це рішення діятиме до 4 січня, потім група з коронавірусу проведе переоцінку політики, пояснив заступник прем’єр-міністра Супаттанапонг Пунмічау. У листопаді залежить від туризму Таїланд відмовився від цієї вимоги за умови, що мандрівники повністю щеплені, а також мають негативні тести, зроблені до і після прибуття.

Близько 200 тисяч туристів, раніше затверджених для в’їзду в країну без карантину, як і раніше, будуть допущені до Таїланду, хоча вони будуть під пильним наглядом і повинні дотримуватися додаткових заходів. Серед них: проведення двох тестів ПЛР у Таїланді відразу після прибуття та на сьомий день перебування в країні. За словами прем’єр-міністра Таїланду, з-поміж мандрівників, яким дозволено в’їзд без карантину, 110 тисяч вже прибули до країни.

Міністр охорони здоров’я Анутін Чарнвіракул зазначив, що запровадження режиму ізоляції є крайнім заходом. Іноземні мандрівники останні два місяці в’їжджали до Таїланду за програмами Test&Go та “Пісочниця”, за винятком Пхукета, в рамках яких зобов’язані пред’явити сертифікат про вакцинацію проти COVID-19. Test&Go передбачає проходження туристами ПЛР-тесту на коронавірус в аеропорту Таїланду після прильоту. Туристи не повинні залишати свій готель до отримання негативного результату.

Поділитись