У Єгипті затримали шеф-кухаря готелю, де отруїлися туристи

У Єгипті затримали шеф-кухаря готелю, де отруїлися туристи

Правоохоронці затримали шеф-кухаря та помічника директора готелю у Хургаді, куди вирушили російські туристи.

Наразі Генеральна прокуратура Єгипту веде розслідування інциденту.

За даними Генпрокуратури, в результаті інциденту було госпіталізовано 29 туристів з РФ, 14 з Естонії та четверо з Чехії. Експерти взяли зразки їжі та напоїв з кухні готелю та з холодильників. Опитані лікарі, які спостерігали за госпіталізованими, самі отруїлися туристи і постояльці готелю, які не отруїлися, незважаючи на те, що за вечерею всі вживали одні і ті ж продукти.

Допитані Генпрокуратурою шеф-кухар, помічник директора готелю з їжі та напоїв, відповідальний за якість у готелі, заперечують звинувачення на свою адресу, внаслідок цього ДП затримала їх та доручила поліції провести перевірку, — йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

Також повідомлялося, що готель був закритий за рішенням Мінтуризму у зв’язку з наявністю загрози здоров’ю гостей, а також через недотримання заходів щодо боротьби з коронавірусом.

Про отруєння російських туристів у готелі Єгипту у суботу, 30 жовтня, повідомив мешканець Татарстану, у якого на відпочинку тут виявилася родина. Усього постраждали близько 40 осіб, у тому числі діти віком від двох років. Усі мали схожі симптоми: температура, нудота, діарея.

Очевидці повідомляли, що можливою причиною отруєння могла стати водопровідна вода. За словами однієї з туристок, незадовго до госпіталізації вона вмивалася та полоскала рот водопровідною водою.

Поділитись